Välj rätt typ av markis för ditt hem – stor guide!

Det första steget i att välja den rätta markisen för ditt hem är att förstå de olika typerna av markiser som finns tillgängliga. Vi på Kungälvssolskydd.se erbjuder ett brett utbud av markistyper, inklusive korgmarkiser, vikarmsmarkiser, automatiska markiser, fallarmsmarkiser och sidomarkiser.

Vilka typer av markiser finns?

Korgmarkis – Denna typ av markis är idealisk för fönster och balkonger. Korgmarkisen ger ett charmigt, nästan klassiskt utseende till din bostad. Det är ett bra val om du vill ha en fast markis som är lika mycket en del av byggnadens estetik som den är funktionell.

Vikarmsmarkis – En vikarmsmarkis är ett bra val för större utomhusområden som terrasser och uteplatser. De kan skugga stora ytor, och armarna kan justeras för att ändra markisens lutning. När de inte används, kan vikarmsmarkiserna fällas in, vilket skyddar dem mot väder och vind.

Automatisk markis – Den automatiska markisen är utrustad med sensorer som känner av väderförhållanden, som stark sol eller starka vindar, och justerar sig själv därefter. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att ständigt justera markisen manuellt.

Fallarmsmarkis – Fallarmsmarkiser är särskilt lämpliga för fönster, eftersom de tillåter ljus att komma in samtidigt som de minskar värmen inuti byggnaden. De kan justeras för att kontrollera mängden skugga som släpps in, vilket gör dem till ett utmärkt val för att hålla inomhusmiljön behaglig.

Sidomarkis – En sidomarkis är ett utmärkt val för att skapa en privat och skyddad uteplats. Sidomarkisen kan rullas ut från sidan av din uteplats eller terrass för att ge skydd mot vind och insyn.

Välja rätt material för din markis

När det gäller materialval för din markis, finns det flera alternativ att överväga. Duon Polyester och Akryl är de mest använda materialen. Akryl är utmärkt för att stå emot blekning från solen, medan polyester är känt för sin hållbarhet och motståndskraft mot slitage. Du kan också överväga ett vattentåligt material om du bor i ett område med mycket regn.

Storlek och installation av markisen

Storleken på din markis kommer att bestämmas av det område du vill skugga. En stor markis kan skapa ett generöst skuggat område på din terrass, medan en mindre markis kan ge diskret skugga över ett fönster. Vår expertteam på Kungälvssolskydd.se kan hjälpa dig att mäta ditt utrymme och välja den perfekta storleken på din markis.

När det gäller installation, så är det alltid bäst att låta en professionell göra jobbet. Även om det kan vara frestande att försöka installera markisen själv, så kräver installationen expertkunskaper för att säkerställa att markisen är säkert fastsatt och fungerar korrekt. Vårt team av experter på Kungälvssolskydd.se har den erfarenhet och expertis som krävs för att installera din markis korrekt.

Så underhåller du din markis

När din markis är installerad, kommer den att behöva regelbundet underhåll för att säkerställa att den fortsätter att fungera på topp och ser bra ut. Detta innefattar rengöring av markisen för att avlägsna smuts och mögel, samt regelbunden kontroll av fästen och mekanismer för att säkerställa att de är i gott skick.

Vid behov kan du också behöva smörja de rörliga delarna av markisen för att säkerställa att de fortsätter att fungera smidigt. Och kom ihåg, om du stöter på några problem med din markis, är vårt team på Kungälvssolskydd.se alltid här för att hjälpa till.

Nu är det bara att sätta igång!

Valet av en markis kan kännas överväldigande med tanke på alla de olika val som finns tillgängliga. Men med rätt information och expertvägledning, kan du hitta den perfekta markisen som passar dina behov och förhöjer ditt hem. Oavsett vilken typ av markis du väljer, kommer det att ge både funktionalitet och estetiskt värde till ditt utomhusutrymme. Hos Kungälvssolskydd.se är vi stolta över att erbjuda expertis och högkvalitativa produkter för att hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt hem. Kontakta oss idag för mer information eller för att boka en konsultation.